تحولات منطقه

به مناسبت دهه فجر، در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از ۲ دستاورد جدید در بخش کشاورزی رونمایی شد.

۲ دستاورد جدید کشاورزی رونمایی شد
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، جشن بزرگداشت چهلمین سال انقلاب شکوهمند اسلامی ایران با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، رئیس ستاد زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، معاونان سازمان، رئیسان موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی در سالن فجر ستاد سازمان برگزار شد.

در این مراسم از دو رقم جدید پنبه موتانت با نام‌های «پرتو» و «تابان» (با بهره گیری از فناوری های صلح آمیز هسته‌ای) رونمایی و ۸ دانش فنی موسسه های تحقیقاتی سازمان طی امضای قراردادهای انتقال فناوری به بخش خصوصی واگذار شد.

حجت الاسلام سید رضا تقوی دامغانی نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در این مراسم طی سخنانی با توصیف فجر انقلاب اسلامی، آن را پایان سیاهی، آغاز روز و روشنایی و نوید دهنده تلاش و جنبشی دوباره نام برد و بیان داشت: اگر در جامعه‌ای که ظلمت حکمفرما است، فردی با اعتراض خود موجی از آزادی برانگیزد که سنگینی ستم را در هم شکند، می‌توانیم آن را فجر اجتماعی بنامیم، انقلاب اسلامی ما به رهبری امام خمینی(ره) چنین رویدادی را بر علیه نظام طاغوتی رقم زد. مبارزات امام خمینی(ره) از فیضیه شروع و با ورود ایشان در ۱۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید و آن همه مبارزات و تلاشها با حضور مردم قهرمان ایران به ثمر نشست، ایشان یکی از شخصیت های بی بدیل زمان ما است که با هنرمندی، انسجام و وحدت را بوجود آورد، تا همگان حول یک محور گرد آمده و حرکت انقلاب اسلامی را به وجود آورند.

معاون وزیر و رئیس سازمان در سخنان خود به تشریح توانمندی‌های علمی ۲۰ موسسه تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی سازمان پرداخت و توفیقات محققان سازمان در قیاس با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را، دارای رشدی چشمگیر توصیف کرد.

کاظم خاوازی تصویب سه قانون بخش کشاورزی شامل قانون ثبت و گواهی بذر، قانون حفاظت خاک و قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی را از دستاوردهای بخش کشاورزی مربوط به دوران بعد از انقلاب برشمرد.

رئیس سازمان با اشاره به این موضوع که در سال ۱۳۵۷ کل تولیدات کشاورزی حدود ۲۶ میلیون تن بوده، افزایش آن را برای سال ۱۳۹۲ به میزان ۹۷ میلیون تن و برای سال ۹۷ به میزان ۱۲۲ میلیون تن اعلام نمود که از رشد بسیار بالایی برخوردار بوده است.

وی افزود: سازمان تحقیقات از سال ۱۳۵۸ تاکنون تعداد ۲۲۰ رقم و بذر جدید به بخش کشاورزی معرفی کرده است که این امر، حاصل پشتیبانی موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی سازمان از بخش تولید بوده است، همچنین در حوزه آموزش و ترویج از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ سرانه آموزش بهره برداران از ۲۱ دقیقه به ۱۱۰ دقیقه افزایش یافته است؛ رویدادهای پربرکتی نیز در جذب و ساماندهی مروجان کشاورزی حاصل شده و بیش از ۱۰ هزار نفر از آنان در مراکز خدمات دهستان مستقر و برای هریک از آنان پهنه بندی انجام شده است.

خاوازی جمع آوری اطلاعات روستائیان و کشاورزان را یکی دیگر از دستاوردهای سازمان نام برد که تدوین آن برای بخش کشاورزی حائز اهمیت است.

وی انتقال ۲۷۰ دانش فنی به بخش خصوصی را از اقدام های مهم سازمان در راستای برون سپاری وظائف غیر حاکمیتی نام برد که ۶۸ درصد آن مربوط به پنج سال گذشته بوده است.

رئیس ستاد زیست فناوری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در سخنانی با یادآوری فداکاریها و زحمات ارزنده هم‌وطنان برای استقرار نظام اسلامی، بیان داشت: امروز انتظار می رود همه ما از فجرآفرینانی که انقلاب اسلامی را به پا داشتند، قدردانی نماییم، کسانی که با هدایت امام خمینی (ره) جان بر کف نهاده و هستی خود را نثار کردند.

امروز شاهد رونمایی از دو رقم جدید زراعی بودیم که دانشمندان این سازمان سال های متمادی از عمر خود را برای دستیابی به این رقم جدید زراعی، سپری کرده اند و دسترنج تحقیق خود را برای معیشت بهتر مردم به بخش خصوصی واگذار می نمایند تا مانع خروج ارز از کشور شوند، آنان می کوشند بر پایه دانش، ایران هرچه بهتر اداره شود و یا اینکه سرمایه اقتصادی فراهم شود تا قشر کشاورز از آن بهره ببرند.

قانعی در ارتباط با دستاوردهای حوزه زیست فناوری بیان داشت:ما در مرکز رویان با بهره گیری از ظرفیت های طبیعت و الهام از الگوی خلقت، با به در خدمت گرفتن تکنولوژی های روز ، به دستاوردهایی نظیر «رویانا» دست یافتیم.

وی افزود: در طبیعت چیزی به نام انگل و یا آفت وجود ندارد بلکه هرکدام از موجودات وظائفی را در طبیعت ایفاء می نمایند این دانشمندان هستند که باید با استفاده از مهارت و دانش خود به سمتی روند که بیشترین بهره وری را در کشاورزی به ارمغان آورند.

سپس در این مراسم برای اولین بار در کشور از دو محصول پنبه موتانت "پرتو" و "تابان" دارای خصوصیات متحمل به شوری و بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی رونمایی شد که ارقام مذکور طی یک برنامه تحقیقاتی ۱۴ ساله، با تلاش محققان موسسه تحقیقات پنبه کشور با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته ای به ثمر نشسته است.

ویژگی های شاخص رقم پنبه "پرتو" شامل: افزایش عملکرد ۹۷۰ کیلوگرم نسبت به میانگین راندمان کشور، متحمل به بیماری پژمردگی و ورتیسیلیومی (قابل کشت در خاکهای آلوده)، متحمل به شوری خاک (شوری ۸ تا ۱۲ دسی زیمنس برمتر، کیفیت الیاف استاندارد با کیل مطلوب و مناسب برای مناطق معتدل تا گرم و خشک می باشد.

ویژگی های شاخص رقم پنبه "تابان" افزایش عملکرد ۱۱۷۰ کیلوگرم نسبت به میانگین راندمان کشور، زودرس یا میانگین طول دوره رسیدگی ۱۳۵ روز، متحمل به شوری خاک( شوری ۸ تا ۱۲ دسی زیمنس برمتر) ، کیفیت الیاف استاندارد با کیل مطلوب و مناسب برای مناطق گرم و خشک کشور می باشد.

در مراسم امضای قراردادهای انتقال فناوری به بخش خصوصی، دکتر ولدان مدیرکل دفتر امور فناوری درخصوص تعداد ۸ قرارداد انتقال فناوری واحدهای تابعه سازمان بیان داشت: امروز با امضای این قراردادها تعداد واگذاری دستاوردهای سازمان به بخش خصوصی به عدد ۲۷۸ قرارداد می‌رسد.

وی از مسئولان تجاری سازی تحقیقات و انتقال موسسات تحقیقاتی که زحمات اصلی تنظیم قراردادها به عهده آنان بوده است قدردانی نمود. وی عناوین قراردادها را شامل موارد زیر می‌­باشد:

دانش فنی تولید و تکثیر بذر جو رقم گوهران که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بوده به شرکت تعاونی تولید کنندگان بذر استان تهران واگذار شد.

دانش فنی تولید و تکثیر بذر لوبیا چیتی رقم غفار که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر بوده به شرکت دانش بنیان نگین بذر پارس واگذار شد.

دانش فنی تولید و تکثیر نخود رقم آرتا که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات کشاورزی دیم بوده به شرکت ساکار بذر نقده واگذار شد.

دانش فنی تولید و تکثیر نخود رقم نصرت که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات کشاورزی دیم بوده به آقای محمودپور واگذار شد.

دانش فنی تولید و تکثیر بذر کلزا رقم دلگان که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر بوده به شرکت ایده سازان سبز گلستان واگذار شد.

دانش فنی تولید و تکثیر بذر لوبیا قرمز رقم یاقوت که مالک دارایی آن موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر بوده به شرکت خدماتی توسعه کشاورزی زنجان کشت خیرآباد واگذار شد.

تکمیل و توسعه دانش فنی تولید ۷ آنزیم مناسب کاربرد در شوینده ها، صنایع غذایی و خوراک دام که مالک دارایی آن پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی بوده به شرکت بین المللی محصولات پارس واگذار شد.

قرارداد مشارکت در دستیابی به دانش فنی ساخت ترکیب گیاهی آفت کش و دورکننده حشرات که مالک دارایی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی بوده با شرکت بین المللی صنایع شیمیایی پرشیانشل منعقد شد.

پایان بخش مراسم بزرگداشت جشن پیروزی چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران قدردانی از خانواده های معظم شهدای سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بود که با اعطای لوح تقدیر از سوی رئیس سازمان از فرزندان و خانواده ایشان تقدیر به عمل آمد. معرفی برگزیدگان مسابقه کتابخوانی فدکیه، برنامه قرعه کشی و اعطای کمک هزینه سفر به عتبات عالیات و اجرای برنامه های طنز از دیگربخش های این جشن دهه فجر سازمان بود که از سوی شورای فرهنگی سازمان به برگزیدگان جوایزی اعطا شد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.